Cursus Filmscenario

In de cursus filmscenario leer je een eigen filmplan stapsgewijs te ontwikkelen. Centraal in de cursus staat dus het filmplan, dat je zelf inbrengt. Dit project wordt in acht bijeenkomsten stap voor stap verder gebracht. Je leert een synopsis te schrijven, een treatment, en verder worden alle mechanismen en technieken behandeld die in de ontwikkkeling van een script belangrijk zijn: karakters, structuur, spanningsbogen, verhaallijnen, scènes, dialogen, enzovoort. Voorop staat het ambacht van het scenarioschrijven. Het plan kan een korte film betreffen, maar een werk van speelfilmlengte behoort ook tot de mogelijkheden.

De cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben in scenarioschrijven en die tijd hebben om enige maanden hard te werken. We verwachten dan ook dat je bekend bent met de basisbegrippen van het scenarioschrijven. Je hebt bijvoorbeeld eerder onze basiscursus gevolgd, of vergelijkbare kennis elders opgedaan, of in de praktijk.

De kosten voor deze cursus bedragen 695 euro. Deze cursus wordt twee keer per jaar aangeboden, in de herfst en in het voorjaar en is zowel online (via Zoom) als op locatie in Amsterdam te volgen (Herengracht 274 of Herengracht 613).

De cursus bestaat uit 8 lessen van 3 uur. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. 

Cursusdata en docenten

De lesdata van de online cursus zijn hetzelfde als van de cursus op locatie. Op het inschrijfformulier kun je aangeven voor welke van de twee je wilt inschrijven.

Herfst 2022
Acht zaterdagochtenden van 10-13 uur.
Lesdata: 24 september, 8 en 29 oktober, 12 en 26 november, 10 december, 14 en 28 januari.
Docenten: Gwyneth Sleutel en Maarten Almekinders (Amsterdam) en Pauline van Mantgem (online).
Je kunt je inschrijven tot 6 september.
Klik hier voor het aanmeldformulier voor de cursussen.

Voorjaar 2023
Acht maandagavonden van 19-22 uur.
Lesdata: 6 en 20 februari, 13 en 27 maart, 17 april, 8 en 22 mei, 12 juni.
Docenten: Gwyneth Sleutel (online) en Maarten Almekinders (Amsterdam).
Je kunt je inschrijven tot 19 januari.
Klik hier voor het aanmeldformulier voor de cursussen.

 

Realisatie website: WebLab42