Cursussen

Bij de Scenariovakschool kun je drie cursussen volgen op het gebied van scenarioschrijven: de Basiscursus, de cursus Filmscenario, en de cursus Scriptontwikkeling & Scriptcoaching.Basiscursus

In de basiscursus maak je kennis met de fundamenten van het scenarioschrijven in theorie en praktijk. Alle basisbegrippen van het scenarioschrijven komen aan bod: ideeontwikkeling, premisse, logline, synopsis, treatment, karakterontwikkeling, verhaalstructuur, plotlijnen, vertelperspectief, scèneopbouw, dialogen, enzovoort. In de cursus zal veel worden geschreven: de theorie wordt onmiddellijk voelbaar gemaakt door deze in praktijk te brengen aan de hand van korte of langere schrijfoefeningen.
Als voorbeelden zullen verschillende film- en seriefragmenten behandeld worden, die samen met je docent en medecursisten worden geanalyseerd. Scenarioschrijven is immers filmmaken! Voorop staat het denken in beelden, handelingen en geluid.

Lees meer: Basiscursus

Cursus Filmscenario

In de cursus filmscenario leer je een eigen filmplan stapsgewijs te ontwikkelen. Centraal in de cursus staat dus het filmplan, dat je zelf inbrengt. Dit project wordt in acht bijeenkomsten stap voor stap verder gebracht. Je leert een synopsis te schrijven, een treatment, en verder worden alle mechanismen en technieken behandeld die in de ontwikkkeling van een script belangrijk zijn: karakters, structuur, spanningsbogen, verhaallijnen, scènes, dialogen, enzovoort. Voorop staat het ambacht van het scenarioschrijven. Het plan kan een korte film of een aflevering van een serie betreffen, en een werk van speelfilmlengte behoort ook tot de mogelijkheden.

Lees meer: Cursus Filmscenario

Realisatie website: WebLab42